Japán

Nyitva maradt a 280-nal száguldó japán szupervonat ajtaja

Több száz utas utazott azon a japán szupervonaton, ami nyitott ajtóval száguldott. A vonat több kilométert is megtett, mire megállították.

2019.08.21 19:05MTI

A Hayabusa 46-os japán szupervonat 15 percig rostokolt egy alagútban az utasaival, ameddig ellenőrizték a berendezéseit. Mind ez azután történt, hogy a vonat nyitott ajtóval száguldott, miközben 340 ember utazott rajta.

Amint észrevette a mozdonyvezető azonnal megállította a vonatot, ami így is 4 kilométert tett meg. Szerencsére senki se volt az ajtók közelében, így nem történt tragédia.

A Kelet-Japán Vasúttársaság szerint az egyik takarító elfelejtette visszaállítani kézi vezérlésről az ajtót automatára, ezért maradhatott nyitva az ajtó.

Az ellenőrzés után a vonat folytatta útját, és 19 perc késéssel megérkezett Tokióba, amivel további 3000 utas számára okozott kellemetlenséget.

A Japán Nemzeti Közlekedési Minisztérium arra kérte a társaságot, hogy vizsgálják meg az esetet, hogy többször ne fordulhasson elő ilyen.

A szupervonat, a híres Sinkanszen vonalon közlekedett, így elérhette volna akár a 320 km/órás sebességet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.