Baleset

Vérfagyasztó: 250 méterről zuhant tengerbe egy magyar tizenéves testvérpár

Kis híján tragédiával végződött egy horvátországi nyaralás, ha sziklákra zuhannak a gyerekek.

2019.08.12 10:54ma.hu

Majdnem tragédiával zárult egy magyar család horvátországi nyaralása. Egy testvérpárt, Lizát és Marcit egy hajóval húzták, miközben ők 200 méternél is magasabbra emelkedtek egy ejtőernyővel. A kötél azonban elszakadt – számolt be a Borsnak az a budapesti édesanya, aki családjával a napfényes Omis üdülővárosában töltött.

Az anya két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci mindenképpen ki szerette volna próbálni az úgynevezett para­sailingezést, a vízi ejtőernyőzést, ami annyit tesz, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a bátor turistákat, akik aztán a magasból gyönyörködhetnek a tenger és a part szépségeiben. Sajnos azonban ezúttal valami balul sült el.

A lapnak az édesanya, Orsolya elmondta: korábban is aggódott már a gyerekei vakmerő vállalkozása miatt, de amikor látta, hogy elszakad a kötél, rettentően pánikba esett.  „Csütörtök délután, nagyjából öt óra magasságában szálltunk hajóra. Heten voltunk utasok a fedélzeten, plusz a kétfős személyzet. Maga az egész 500 kunába, nagyjából 22 ezer forintba került. Izgultam, már akkor is, amikor felemelkedtek, de ez természetes. Utána viszont láttam, hogy a személyzet kapkodni kezd, korrigálni próbáltak, gázt adtak, mivel megrogyott a kötél, pedig a széllel nem volt baj” – idézte fel a szívszorító pillanatokat.

Ám egyszer csak elszakadt a kötél. "Amit akkor éreztem, azt senkinek sem kívánom. A gyerekeim a levegőbe emelkedtek, és egyre csak távolodtak. Ordítani kezdtem a személyzettel, pánikba estem, és nem tudtam, hogy mit csináljak, nagyon aggódtam" – emlékezett vissza Orsolya.

A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságba emelkedett, de mivel az ernyő a könnyebb leérkezés érdekében több helyen is lyukas, hamar süllyedni kezdtek. Marci ekkor fiatal kora ellenére hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. „Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz. Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre” – mesélte.

„Persze mindez nagyon ijesztő volt. Mentőmellény volt rajtunk, de gyorsan kicsatoltam magamat, majd Lizát is, aki az egyik karját beütötte a landoláskor. Mire ez megtörtént, már jött értünk a hajó. Egy férfi beugrott, és felsegített minket a fedélzetre” – tette hozzá a fiatalember.

Egy vízi mentő is érkezett a helyszínre, de szerencsére nem történt komoly baj. Az ejtőernyős tengeri túrát szervező személyzet azonban botrányosan viselkedett. „Gyorsan le akartak lépni, de természetesen ezt nem hagytuk. Végül a pénzünket visszaadták, majd elváltunk egymástól. Nem akartunk további hajcihőt, pedig hívhattunk volna rendőrt, és be is perelhettük volna őket.”

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.