Nagy-Britannia

Anglia jelentős része áram nélkül maradt

Az áramkimaradás Londonban fennakadásokat okozott a városi közlekedésben, illetve az országban több helyütt késéseket okozott a vasúti közlekedésben is.

2019.08.10 08:51MTI

Áram nélkül maradtak London és Délkelet-Anglia kiterjedt területei péntek este - közölte a helyi áramszolgáltató, amely szerint az áramszünetet a National Grid energiaelosztó hálózatban bekövetkezett meghibásodás okozhatta.

Az áramellátást később helyreállították Az áramkimaradás Londonban fennakadásokat okozott a városi közlekedésben, illetve az országban több helyütt késéseket okozott a vasúti közlekedésben is. A Thameslink nevű vasúti társaság közölte, hogy az általa üzemeltetett vonatok legtöbbje megállt.

"A villamosenergia-ellátás meghibásodása miatt az egész hálózaton keresztül közlekedő vasúti szolgáltatásokban késések fordulhatnak elő, vagy törölhetik őket" - írták.

Bár a helyi áramszolgáltató később Twitter-bejegyzésében tudatta, hogy az áramellátás helyreállt, a Thameslink szintén egy mikroblog-bejegyzésben eltanácsolta az utazástól az embereket.

Az East Midlands Trains nevű vasúti társaság szerint az áramszünet a londoni St. Pancras pályaudvar, valamint a Sheffield és Nottingham közötti szolgáltatásait sújtotta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.