Erőszak

Egy hatéves gyerek is meghalt a kaliforniai lövöldözésben - videó

Lövöldözés volt vasárnap egy észak-kaliforniai fokhagymafesztiválon.

2019.07.29 11:37ma.hu

Lövöldözés tört ki vasárnap Észak-Kaliforniában, legalább három ember meghalt, a legfiatalabb áldozat hatéves, a sérültek száma meghaladja a tízet.

A lövöldözés - amely részletei sok tekintetben még nem tisztázottak - az észak-kaliforniai Gilroyban rendezett idei háromnapos fokhagymafesztiválon történt helyi idő szerint esti órákban. A fegyverest lelőtték, de egyes beszámolók szerint több támadó is lehetett, vagy legalábbis valaki segítette a lövöldözőt.

A tettes vagy tettesek átvághatták a fesztivál kerítését, így jutottak be a rendezvény területére, ami azt feltételezi, hogy jól ismerték a terepet és a biztonsági intézkedéseket. Azt egyelőre a hatóságok sem tudják, mi lehetett az indíték. A helyi rendőrök egy percen belül a helyszínre értek, és leterítették a támadót.

A San Franciscótól délre fekvő Gilroyban minden évben megrendezik a háromnapos fokhagymafesztivált, élelmiszer-bemutatókat, főzőversenyeket és zenés rendezvényeket tartanak. Évente százezernél több embere keresi fel a rendezvényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.