Tragédia

Tűz ütött ki egy orosz gyerektáborban

Az ott üdülő gyerekek közül hárman életüket vesztették.

2019.07.23 12:29MTI

Leégett egy sátortábor az orosz Távol-Kelet Habarovszki területén, az ott üdülő gyerekek közül hárman életüket vesztették - jelentették kedden orosz hírügynökségek.

A Rosszija 24 hírcsatorna szerint további hét ember, köztük három gyerek megsérült, egyikük kómába került. A tábor 26 sátrából 20 leégett.

A hétfő este történt eset ügyében halált okozó gondatlanság címén eljárás indított a súlyos bűncselekmények ügyében nyomozó, országos hatáskörrel rendelkező Nyomozó Bizottság (SZK). Az első feltételezések szerint a 2400 négyzetméteren elharapózott tüzet valamelyik sátorban felállított fűtőberendezés okozta.

A Szolnyecsnij településen működő, télen síelők által használt, Holodomi elnevezésű táborban májusban tűzvédelmi ellenőrzést tartottak, amely egyebek között megállapította, hogy a létesítménynek nincs vészkiürítési terve. A hiányosságok felszámolásának határidejét augusztus 1-ben határozták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.