Állati

A tenyeréből etette a vad medvét egy kislány Romániában - videó

Bár a helyzet idillinek tűnik, mégis nagy vihart kavart az országban.

2019.07.17 16:15ma.hu

A tenyeréből etetett egy vad medvét egy kislány Romániában, miközben apja videózta. A jelenet idillinek tűnik, mégis nagy vihart kavart az országban. A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a medvék veszélyes vadállatok.

"Az emberek nem fogják fel, micsoda ereje van egy 2-300 kilós medvének, amelynek tíz centis körmei vannak. A legtöbben egyszerűen nincsenek tisztában az állat képességeivel, sajnos sokan teljesen elvesztették a reális félelemérzetüket" - idézi Halmágyi Ildikót, a Marosvásárhelyi Állatkert munkatársát a maszol.ro.

A kislány nem csak a medve közelsége miatt volt veszélyben, teszi hozzá a szakértő: a kézből etetett medve ugyanis nem tudja, hogy minden falat az övé lesz, így türelmetlenségében rátámadhat a naiv medverajongóra.

Míg az állatkerti dolgozók tartanak a medvéktől, a látogatók és turisták egyáltalán nem félnek tőlük - mutatott rá az aggasztó jelenségre Halmágyi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.