Bűnügy

Felháborodást váltott ki Kínában egy anyja megölését megbosszuló férfi kivégzése

A kínai internetezők egy jó részében felháborodást keltett, hogy kivégeztek Senhszi tartományban egy férfit, aki anyja megölését bosszulta meg három szomszédja meggyilkolásával.

2019.07.17 15:14MTI

A kínai hagyományos értékrend szerint ugyanis az ilyen ember a szüleit tisztelő gyerek mintaképének is tekinthető.

Az ítéletet szerdán hajtották végre a Csang Kou-kou nevű férfin a Hszinhua hírügynökség jelentése szerint. Csang fellebbezett halálraítélése ellen, hivatkozott arra is, hogy mentális betegségben szenved, de áprilisban elutasították a beadványt.

Kína nem teszi nyilvánossá a kivégzések számát, de az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet úgy tudja: a távol-keleti országban hajtják végre a legtöbb halálos ítéletet a világon, és évente több ezer emberre rónak ki halálbüntetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.