Égkő

Európa legnagyobb gyémántját találták meg Oroszországban

222,09 karátos.

2019.07.16 15:46MTI

Európa legnagyobb, 222,09 karátos gyémántjára Arhangelszk megye mezenszki járásában, a V. Grib nevét viselő lelőhelyen találtak rá - közölte kedden orosz hírügynökségekkel az AGD Diamonds vállalat sajtószolgálata.

A kommüniké szerint a kontinens eddigi legnagyobb, 181,68 karátos gyémántjára szintén a Grib-lelőhelyen bukkantak rá. A kő a Mihály arkangyal nevet kapta. Az újonnan talált gyémántot még nem nevezték el.

Július 13-án ugyancsak a Grib volt a helyszíne egy igen ritka, citromsárga árnyalatú, 47,61 karátos gyémánt meglelésének. Ugyanitt július 8-án egy ékszerminőségű, 81,02 karátos gyémánt is előkerült.

Az AGD Diamonds a gyémántokat Antwerpenben szándékozik eladni. A legjelentősebb vásárlók a cég szóvivője szerint izraeli vagy belgiumi illetőségűek.

A Grib az egyik legjelentősebb gyémántlelőhely, amely tartalékait tekintve Oroszországban a negyedik, világviszonylatban pedig a hetedik helyen áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.