Tragédia

Meghalt egy magyarországi hegymászó a Magas-Tátrában

250 métert zuhant, a helyszínen életét vesztette.

2019.07.16 07:39ma.hu

Halálos baleset történt hétfőn a Magas-Tátrában a Kolova völgyben. Az áldozat egy magyarországi hegymászó - írja az Ujszo.

A hegyimentő szolgálat közleménye szerint a balesetet szenvedett hegymászó társa a szolgálat alkalmazását használva kért segítséget, így a hegyimentők pontosan tudták a baleset koordinátáit.

Az erős szél és a kedvezőtlen látási viszonyok miatt a baleset helyszínét nem tudták helikopterrel megközelíteni, a hegyi mentők gyalog mentek a bajba jutottakért.

A 40 éves hegymászó 250 métert zuhant, és a helyszínen belehalt sérüléseibe, míg társát, aki a vészjelzést leadta, a menedékházba vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.