Illegális bevándorlás

Migránsokat csempésző magyar kamionsofőrt vett őrizetbe a cseh rendőrség

Az érintett ezért akár két év szabadságvesztést is kaphat.

2019.07.11 19:38MTI

Őrizetbe vett a cseh rendőrség egy magyar kamionsofőrt, aki szerdán öt illegális bevándorlót vitt Prágába - közölte Eva Kropácová cseh rendőrségi szóvivő csütörtökön Prágában.

A cseh hatóságok szerint az öt férfi közül négy afgán, egy pedig iraki állampolgár. A rendőrség megállapította, hogy az öt migráns korábban már menedéket kért Görögországban, ezért az eljárás befejezése után kiutasítják őket Csehországból.

"A magyar kamionsofőrt a cseh rendőrség őrizetbe vette az államhatár engedély nélküli átlépése megszervezésének és annak lehetővé tételének gyanújával. Az érintett ezért akár két év szabadságvesztést is kaphat" - tudatta Kropácová.

A magyar kamion a cseh hatóságok szerint hivatalosan dinnyét szállított Prágába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.