Baki

Véletlenül egy jódlifesztiválon tartottak légiparádét a svájci műrepülők

A fesztivál résztvevői állítólag örömmel fogadták a váratlanul felbukkant vadászrepülőket.

2019.07.09 16:46ma.hu
hirdetés

A Svájci Légierő gépeinek eredetileg Lagenbruck felett elrepülve kellett volna bemutatniuk egy gyakorlatot a legendás svájci pilóta, Oskar Bider halálának 100. évfordulója alkalmából. A bemutató meg is történt, ám egy kisebb malőr miatt az eredeti helyszíntől távolabb került rá sor, egy falu fölött, ahol épp egy jódlifesztivál zajlott.

A svájci védelmi minisztérium elnézést kért a tévedés miatt, és közben azt is elárulta, mi volt a gond: a gépeket nem szerelték fel GPS-szel, így a pilóták nem is tudták, hogy rossz irányba tartanak.

Az eset során senki nem sérült meg, a fesztiválozók állítólag nagyon örültek a légi bemutatónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.