Terrorizmus

Letöltendő börtönre ítélték Németországban az Iszlám Állam egy korábbi tagját

A 32 éves német nő 2013 végétől 2017 augusztusáig élt az Iszlám Állam által ellenőrzött területen Irakban és Szíriában.

2019.07.05 11:18MTI

Ötéves letöltendő börtönbüntetést szabott ki pénteken a stuttgarti tartományi felsőbíróság az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egy korábbi tagjára - jelentette a német sajtó.

A 32 éves német nő 2013 végétől 2017 augusztusáig élt az Iszlám Állam által ellenőrzött területen Irakban és Szíriában. A sajtóban csak Sabine S.-ként azonosított nőt visszatérésekor Baden-Badenben vették őrizetbe 2018 közepén. Az ügyészség eredetileg hatéves börtönbüntetés kiszabását kérte, mert a nő terrorszervezet tevékenységében vett részt. Ügyvédje hároméves börtönbüntetés kiszabását kérte.

A nő a tárgyalás során azt állította, hogy maga mögött hagyta a terrorszervezetet. Az ítélet szerint ettől függetlenül bűncselekményt követett el. A vádirat szerint Sabine S. röviddel Szíriába érkezése után feleségül ment egy számára addig ismeretlen dzsihadistához, akivel együtt is élt, és ő vezette a háztartást. Az elítélt számos blogon arról írt, hogy milyen csodálatos az élet a "kalifátusban", azzal a céllal, hogy minél több embert csábítson kiutazásra, hogy csatlakozzanak a terrorszervezethez. A nő férje később a harcokban életét vesztette.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.