India

Leállt az élet Mumbaiban a heves monszuneső miatt

Második napja szakad az eső, helyenként 24 óra alatt 300 milliméternyi esett.

2019.07.02 08:53MTI

Legalább 15 ember meghalt, 66 megsérült az indiai Mumbaiban, amikor a heves monszuneső miatt rájuk omlott egy fal kedden.

Mumbaiban második napja szakad az eső, helyenként 24 óra alatt 300 milliméternyi esett. A nyomornegyedben, ahol a tragédia történt, a vízelvezető csatornákat a felgyülemlett szemét tömíti el. A helyszínen még kutatnak a túlélők után, értesülések szerint még öten lehetnek a leomlott viskók romjai alatt. A város más részein hárman haltak meg az esőzés következtében.

A városban leállt az élet. A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Az iskolák zárva vannak, a nemzetközi repülőterérre érkező járatokat máshova irányították. Több ezren vesztegeltek a pályaudvarokon, mert a víz elöntötte a vasúti síneket, akadozik a forgalom.

A hatóságok Mahárástra államban, amelynek Mumbai a székhelye, bejelentették, hogy a szüntelen esőzés miatt a városban csak a katasztrófavédelem teljesít szolgálatot, minden más tevékenység leállt. Ez vonatkozik a tömegközlekedésre is. A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint még napokig eltarthat a rendkívül esős időjárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.