Veszély

Gigantkus darázsfészkekre figyelmeztetnek Alabamában

Újabb szuperfészket találtak.

2019.07.01 16:13ma.hu

Az alabamai James Barron szerszámért ment a kertjében álló melléképületbe, mikor észrevett egy hatalmas fészket. A férfi a fészek nagyságát egy Volkswagen bogáréhoz hasonlította. Később darázsirtóval fújta le a fészket, ám ez csak feldühítette az állatokat, így fáradozásaiért cserébe nyolc szúrást kapott.

Ezek után inkább szakértőt hívott, aki megállapította, hogy nagyjából 15-18 ezer darázs élhet a fészekben, vagyis egy szuperfészekről van szó.

Charles Ray entomológus azt mondta, hogy ez volt a negyedik ilyen szuperfészek, amihez idén hívták őket Alabamában. Átlagosan évente egyet szoktak találni, 2006-ban viszont 90-et regisztráltak. Ray úgy jósolja, ezt a számot idén is elérik, mert folyamatosan kapja a bejelentéseket.

Szakértők arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy ne próbálják egyedül megoldani a darázsproblémát. Sem a fészkek leverése, sem a darázsirtó, sem a járatok purhabbal történő eltömítése nem használ, sőt, ezek csak rontanak a helyzeten. Minden esetben ajánlott szakembert hívni.

Közleményükben arra is figyelmeztettek, hogy a méhekkel ellentétben, a darazsak többször is tudnak csípni, ráadásul csapatokban támadnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.