Durva

20 centis késsel a kezében mászkált az utcán egy magyar férfi Angliában

Azzal védekezett, hogy csak egy szülinapi torta felvágásához kellett.

2019.06.30 15:59ma.hu

20 centis késsel a kezében mászkált az utcán egy magyar férfi az angliai Stamfordban. A 38 éves O. Jánost még május elején tartóztatták le a rendőrök, amikor egy szóváltást követően megpróbálta elrejteni a nála lévő kést. Mikor megmotozták, még némi marihuánát is találtak nála.

A férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy aznap születésnapi bulin vett részt, és csak azért volt nála a kés, hogy felvágjon vele egy tortát. Azt állította, hogy a szóváltásban nem vett részt, és a kést sem marokra fogta - írja a Hvg.hu.

A bíróság értékelése szerint egy ilyen pengehosszúságú késsel sétálni veszélyes cselekedet, ám azt üdvözölték, hogy nem történt súlyosabb bűncselekmény.

O. János végül viszonylag enyhe büntetéssel megúszta: négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, emellett 200 fontos bírsággal sújtották.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.