Baleset

Eltűnt egy férfi rendőri intézkedés közben Franciaországban

Helyszíni tudósítások szerint "elszabadult a pokol".

2019.06.25 15:11MTI

Továbbra sem találják azt a férfit, aki három nappal ezelőtt feltételezhetően a Loire folyóba esett a nyugat-franciaországi Nantes-ban, amikor a rendőrség a Zene Ünnepe végén vitatott módon feloszlatta a bulizó fiatalokat.

A francia rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN kedden vizsgálatot indított annak a rendőri fellépés körülményeinek a kivizsgálására, amelynek során legalább 14 ember esett a folyóba.

A 14 embert kimentették, de egy fiatal férfi, aki jelen volt az eseményen, az oszlatás óta nem került elő, és a barátai feltételezik, hogy ő is a vízbe eshetett.

A június 21-én megrendezett Zene Ünnepén 13 színpadot állítottak fel a Loire mentén Nantes-ban, ahol az együttesek, illetve a DJ-k hajnali 4 óráig kaptak engedélyt a koncertezésre.

Hivatalos források azt állítják, hogy a rendőrök 4 órakor leállítatták a zenét, de miután azt valaki újraindította, a rendőrök erővel kezdték oszlatni az embereket.

Helyszíni tudósítások szerint ekkor "elszabadult a pokol".

Samuel Raymond, a Free Form nevű egyesület vezetője, aki a helyi szervezőket segítette, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a folyópart veszélyes helyszín, a francia hírügynökségnek elmondta: összetűzések voltak, de nem lehet megmondani, ki kezdte az erőszakot. Szemtanúk szerint amikor a rendőrség könnygázt vetetett be a bulizók oszlatására, pánikhangulat tört ki, sokan nem értették, mi történik, és a vízbe estek vagy ugrottak.

A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy a rendezvényen jelen lévő egyik 24 éves férfi anyja bejelentést tett a fia eltűnése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.