USA

Donald Trump Mark Espert jelöli új ügyvezető védelmi miniszternek

Mark Espert, a hadseregért felelős államtitkárt jelöli Donald Trump amerikai elnök új ügyvezető védelmi miniszternek.

2019.06.19 01:30ma.hu

Trump ezt kedden jelentette be Twitter-üzenetében , utalva egyben arra, hogy az eddigi ügyvezető védelmi miniszter, Patrick Shanahan visszalépett a jelöltségtől.

"Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter, aki csodálatos munkát végzett, úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a meghallgatási eljárást, így több időt szentelhet a családjának" - fogalmazott mikroblog-bejegyzésében Trump.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a USA Today című lap részletes cikket közölt arról, hogy Shanahan 2010-ben erőszakba forduló családi vitába keveredett az akkori feleségével. Az incidenst a végleges miniszteri kinevezéshez szükséges meghallgatási eljáráshoz szükséges háttérvizsgálat során tárta fel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Donald Trump közölte: Mark Espert jelöli ügyvezető védelmi miniszternek. "Ismerem Markot, és nincs kétségem, hogy fantasztikus munkát végez majd" - írta Twitter-bejegyzésében az elnök.

Shanahan az idén január óta volt ügyvezető miniszter. 2017-ben csatlakozott a Pentagonhoz, korábban hosszú ideig a Boeing repülőgépgyártó óriásvállalat vezetője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.