Brexit

Juncker: az új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra a kiválási megállapodást

'A szerződést nem Juncker és May kötötte, hanem az EU és az Egyesült Királyság, így be kell tartania a következő miniszterelnöknek, akárki is lesz az.'

2019.06.11 19:45ma.hu

A Theresa Mayt váltó új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételrendszerét rögzítő szerződést - figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke a Politico brüsszeli hírportálnak adott keddi interjújában.

"Hónapok óta az a benyomásom, hogy a brit politikai osztályt May leváltása érdekli, nem pedig az, hogy hogyan jussanak egyezségre az Európai Unióval" - szögezte le Jean-Claude Juncker.

"A szerződést nem Juncker és May kötötte, hanem az EU és az Egyesült Királyság, így be kell tartania a következő miniszterelnöknek, akárki is lesz az" - közölte.

Hozzátette, abból a feltételezésből indul ki munkája során, hogy a szigetország 2019. október 31. előtt távozik az EU-ból.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.