India

Több mint négy nap után sikerült felhozni a kútba zuhant kétéves kisfiút

A gyermek nem élte túl.

2019.06.11 18:29ma.hu

Több mint négy nap után holtan hoztak fel egy 33 méter mély kútból egy kétéves kisfiút Indiában, az északi Pandzsáb tartomány egyik falujában. A szűk üregből kedd reggel hozták fel a kisfiú élettelen testét - közölte Vidzsaj Inder Szingla helyi képviselő.

A meghiúsult mentési műveletet a helyiek hevesen kritizálták. Egy 90 centiméter széles csövet fektettek le a kúttal párhuzamosan, de a mentőalakulatok és számos önkéntes segítő próbálkozásai ellenére sem sikerült elérni a fiút.

A kis Fatehvir Szingh csütörtökön játék közben esett a 33 méter mély és mindössze 23 centiméter széles, már használaton kívüli kútba, melyet a család még évtizedekkel korábba ásott a szomszédos termőterületek öntözéséhez.

A kora reggeli órákban végül kiemelték a gyereket és egy mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították. Bár a mentőalakulatok két napja egy oxigénpumpát juttattak le a kútba, a fiú napok óta nem evett és nem ivott.

A szerencsétlenség helyszínén kedden összesereglettek a helyiek. Azt vetették a pandzsábi illetékesek szemére, hogy nem küldtek "technikai segítséget" a gyerek megmentésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.