Izrael

Gránátnak álcázott avokádóval rabolt ki két bankot egy férfi

Végül elkapták, börtönbe kerül.

2019.06.11 14:56ma.hu

Fegyveres rablás miatt tartóztattak le egy férfit Izraelben. Mint később kiderült, a fegyver nem volt más, mint egy feketére festett, így kézigránátnak álcázott avokádó.

A 47 éves férfi két bankból közel 30.000 izraeli sékelt (valamivel több, mint kétmillió forint) rabolt ezzel a meghökkentő módszerrel.

Elsőként a Big Bersheba bevásárlóközpont postabankjába ment be, az ott dolgozónak egy jegyzetfüzetet adott át, amiben az állt, hogy az összes készpénzt követeli. A pénztáros eleinte habozott, de azután megfenyegette a rabló. "Tegye a pénzt gyorsan a zsákba, különben bedobom ezt a gránátot" - kiabálta.

Öt nappal később egy másik bankot is ugyanezzel a módszerrel rabolt ki a férfi.

A rendőrök mobiltelefonos helymeghatározók segítségével követték, majd elfogták. Három év börtönt kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.