Bűnügy

Kétnapos hajtóvadászat után elfogták a Temes megyei rendőrgyilkost

Marcel Lepára álmában csapott le a különleges bevetési egység.

2019.06.04 09:15ma.hu

Elfogták kedd reggel Temesremetén azt a szökésben lévő bűnözőt, aki megölt vasárnap egy rendőrt a Temes megyei Őszényben. Marcel Lepára álmában csapott le a különleges bevetési egység, nem tanúsított ellenállást.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a férfit egy barátja házában fogták el a Temesvártól hét kilométerre lévő községben. Van egy lőtt sebe, ezért megbilincselve kórházba szállították. Minősített emberölésért indul ellene bűnvádi eljárás - írja a Maszol.ro.

A korábban rablási kísérletért 4 év és 8 hónapra elítélt, szökésben lévő férfit napok óta körözték. Vasárnap délután többször rálőtt egy rendőrre, aki fel akarta tartóztatni a Temes megyei Őszényben. A 43 éves Cristian Amarieit a nyakán érte a halálos golyó. Emlékére hétfőn egy perces gyászszünetet tartottak a rendőrök.

A férfi ellen hajtóvadászat indult vasárnap délután, összesen 350 rendőr és csendőr fésült át több Temes megyei települést. Arról egyelőre nincsenek információk, hogyan sikerült a nyomára bukkanni. A hatóságok a rendőr halálának körülményeit is vizsgálják. Ioan Buda országos rendőrparancsnok hétfőn kijelentette: a Temes megyei rendőrség helytelenül szervezte meg az akciótm, amelyben Cristian Amariei életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.