Baleset

A Vikinghez hasonló szállodahajónak ütközött egy még nagyobb hajó Velencében - videó

Vasárnap reggel a Giudecca-csatornánál ütközött a tengerjáró a turistahajónak.

2019.06.02 12:32ma.hu
Forrás: @emergenzavvf

Az Opera nevű tengerjáró vasárnap reggel fél kilenckor ütközött össze egy kisebb hajóval, amelynek a fedélzetén 130 fő utazott. A baleset a Giudecca-csatornánál történt. A beszámolók szerint többen a vízbe estek, a baleset olyan horderejű lehetett, hogy a parton tartózkodók is menekülni kezdtek.

Mint ismeretes, az Operát éppen kikötni készültek pár vontatóhajó segítségével, azonban nem sikerült kellően lelassítania. Valószínűleg elszakadt a manőverhez használt egyik kötél, az erős áramlatok pedig a dokk felé sodorták a tengerjárót. A Corriere della Sera lap szerint az ütközés előtt a legénység jelezte, hogy motorhibát észlelt.

Az elsődleges adatok szerint legalább öten megsérültek a balesetben, volt, aki kórházi ellátásra is szorult.

Bár a hétvége miatt forgalmasak a vízpartok, a velencei polgármester azonnal leállította a hajóforgalmat a város területén. Az ügyben hivatalos vizsgálat indult, és lehet, hogy a jövőben kitiltják majd a nagy luxushajókat Velencéből.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.