Németország

A német rendőrség szerint a Szentlélek óvta meg a sofőrt

Nem mindennapi körülmények között úszta meg a büntetést egy gyorshajtó német autós.

2019.05.28 13:53ma.hu

A fura eset az Észak-Rajna Vesztfália Tartomány-beli Viersenben történt még május 21-én. Egy sofőr 50 kilométer/órával hajtott egy olyan helyen, ahol csak 30-cal lehetett volna.

A traffipax felvételt is készített a gyorshajtásról. Ez alapján a sofőrre 105 eurós (34 ezer forint) bírságot szabtak volna ki, ám nem sikerült beazonosítani.

A helyi rendőrség a Facebook-oldalán azzal viccelődik, hogy maga a Szentlélek avatkozott közbe. Az "őrangyal kitárta szárnyait", megmentette az ismeretlen elkövetőt. (Csak az autó beazonosítása alapján nem róható ki bírság).

"Vettük a jelzést, és ezúttal futni hagyjuk a vétkest" - írják Facebook-oldalukon, de azért hozzáteszik: remélik, hogy a gyorshajtó is égi jelnek fogja fel a történteket, és a továbbiakban a KRESZ szabályait betartva közlekedik majd.

Mint írják, a galamb is "gyorsan hajtott", ám az ő megbírságolásától is letekintenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.