Franciaország

Bomba robbant Lyon belvárosában

A robbanóeszköz a földre volt lerakva.

2019.05.24 19:27ma.hu

Bomba robbant a franciaországi Lyon belvárosában pénteken késő délután a rue Victor Hugo nevű sétálóutcában. A hatóságok az egész környéket lezárták, a régió prefektusa és főügyésze is a helyszínre sietett. Nyolc könnyű sérült van, ők a lábukon sebesültek meg, ugyanis a földre volt lerakva a robbanószerkezet.

Emmanuel Macron francia elnök szerint támadás történt, ám azt megerősítette, hogy nincsenek halálos áldozatok.

Az ügyészség gyanúja szerint csomagba rejtett bombáról lehet szó, vizsgálat indult azzal kapcsolatban, hogy terrortámadás történt-e.

A robbanás a La Brioche Dorée nevű pékség előtt történt. Egy szemtanú a Le Parisiennek azt mondta, hogy egy lobbanást látott, aztán az embereket fehér füst terítette be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.