Ilyen is van

Elolvadt a hó a szlovák hegyekben, meglett egy lopott Audi

A tűzoltók segítettek kiemelni.

2019.05.24 17:00ma.hu

Különös bevetésük volt a tűzoltóknak a Kis-Fátra Nemzeti Parkban lévő Bystrička-völgyben. Egy Audi A3-ast segítettek ugyanis kiemelni, amit még tavaly loptak el - írja a Parameter.sk.

"A rendőrség jelentette nekünk, hogy a völgy végében van egy privigyei rendszámú személykocsi" - árulta el a Tomá± Flajs, a nemzeti park egyik munkatársa.

Az idei tél meglehetősen gazdagnak minősíthető a lehullott hó mennyiségét illetően. Ez egyrészt azért is fontos, mert eltüntette a nyomokat, amelyek a lopott kocsi megtalálásához vezettek volna, másrészt soká tartott, míg elolvadt belőle annyi, hogy a kocsi teteje előbukkanjon alóla.

Az Audival vélhetően a tolvaja hajtott le a völgybe, majd ott hagyta. Mivel pedig annak alján landolt, ami a nemzeti park munkatársa szerint lavinaveszélyes terület is, így volt némi utánpótlás is a hóból. Tomá± Flajs közölte, négyméteres hó lepte be az autót, így valószínűleg turisták és hegymászók is átmentek rajta néhányszor.

"Nem is sejtettük, hogy ott van a lábunk alatt. Úgy egy hónappal ezelőtt mutatkozott meg. A teteje behorpadt, az ablakai betörtek, de az óra még mindig járt" - szögezte le. A tűzoltóknak csak a múlt héten sikerült kivontatniuk, miután elolvadt az összes hó.

A rendőrség pedig Pavol Kudlička szóvivő közlése szerint lopás ügyében indított eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.