USA

Sorozatgyilkost végeztek ki Floridában

Robert Long tíz nővel végzett.

2019.05.24 08:14ma.hu

Kivégeztek Floridában egy sorozatgyilkost, aki 1984-ben tíz nőt ölt meg.

A Robert Longra kiszabott halálbüntetést Florida állam rainfordi börtönében méreginjekcióval hajtották végre helyi idő szerint csütörtök este, mindössze órákkal azután, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította kegyelmi kérelmét.

A hatóságok szerint Long már az 1980-as évek elejétől fogva több tucat nőt erőszakolt meg Floridában és Kaliforniában. 1984-ben nyolc hónapon át tartotta rettegésben a floridai Tampa Bay térségét. Áldozatait elhurcolta, megerőszakolta és végül meggyilkolta.

Egyedül az akkor 17 éves Lisa Nolandot engedte el élve, aki később egyebek között személyleírással segített a hatóságoknak a férfi elfogásában . Noland is jelen volt a kivégzésen.

Long volt a nyolcadik rab, akit az idén kivégeztek az Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.