Erőszak

Rejtett kamerás felvételeken szembesítették a pedofil papokat áldozataikkal - videók

Óriási felháborodást váltott ki a film, bocsánatot kért a lengyel katolikus egyház vezetője.

2019.05.15 14:30ma.hu

A lengyel katolikus egyház vezetője bocsánatot kért és átfogó vizsgálatot ígért, miután óriási felháborodást váltott ki Lengyelországban a Youtube-on szombat este bemutatott dokumentumfilm. A 2 órás film pedofil papokat szembesít áldozataikkal. Bemutatja azt is, hogyan tussolta el az ügyeket a lengyel klérus még a közelmúltban is. Az egyik érintett, a bemutató másnapján kérte feletteseit, mentsék fel papi hivatásából.

Rögtön a film elején bemutatják Anna Misiewicz történetét, aki elmeséli, gyerekkorában hogyan fogdosta, majd elégítette ki magát egy pap az ő kezét használva. Akit ezután fel is keresnek a nyugalmazott papok otthonában, Marek Sekielski pedig a nő férjének kiadva magát rejtett kamerával rögzíti az egész beszélgetést. A pap (akinek kitakarják az arcát) nem tagad, amikor Misiewicz szembesíti azzal, mit tette vele. Az idős férfi is megrendül, és arról beszél, hogy nem lett volna szabad ezt tennie, és többek között a "férfidolgokra" hivatkozik, és arról beszél, az "apai szeretet megnyilvánulásai" változtak át fizikai vonzalommá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.