Szennyezett kőolaj

Ukrajna újraindította az olajszállítást a Barátság vezetéken

Az ukrán Ukrtransznafta vállalat újra elindította a tranzitszállítást a Barátság kőolajvezetéken az európai felhasználók felé.

2019.05.12 15:47ma.hu

Az Ukrtransznafta Facebookon tett közleménye szerint a szállítás szombat délután indult meg. A tájékoztatás alapján az Oroszországból származó kőolaj tranzitjának újraindítása részben azért valósulhatott meg, mert a magyar Mol vállalat szakértői kiegészítő vizsgálatnak vetették alá a csővezetékben lévő nyersolajt, és megerősítették, hogy készek átvenni a szállítmányt.

Ukrajna saját területén április 25-én állította le átmenetileg a Barátság kőolajvezetéken át érkező orosz kőolaj tranzitját, mert az európai megrendelők nem voltak hajlandók átvenni a szállítmányt, hivatkozva annak magas szerves klórvegyület tartalmára, amit a fehérorosz Gomeltransznyeft Druzsba vállalat április 19-én jelzett - emlékeztetett az UNIAN ukrán hírügynökség.

Moszkvából április 29-én jelezték, hogy megkezdték a tiszta nyersolaj pumpálását a Barátság kőolajvezetékbe.

Május 7-én az Ukrtransznafta vállalatnál azt közölték, hogy a tervek szerint május 20-ig a Barátság vezeték teljes rendszerét ismét visszahelyezik a megszokott üzemű működésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.