Légi

Bravúros landolás: orrfutómű nélkül tette le az utasszállítót a pilóta - videó

A gépen összesen 89 ember utazott.

2019.05.12 13:03ma.hu

A futómű meghibásodása miatt az első kerekek nélkül tette le a gépét bravúrosan egy mianmari pilóta vasárnap anélkül, hogy bárki megsérült volna az utasok és a legénység tagjai közül.

A gépen összesen 89 ember utazott.A Myanmar Airlines légitársaság Rangunból érkező UB-103-as járata, egy brazil gyártmányú Embraer 190-LR típusú gép vasárnap reggel szállt le Mandalayban.

Je Htut Aung, a mianmari légiközlekedési hivatal igazgatóhelyettese elmondta, hogy a pilóta, Miat Moe Aung kapitány többször is megkísérelte kiengedni az orrfutóművet, először számítógéppel, aztán kézi üzemmódban. Kétszer átrepült a repülőtér felett, hogy ellenőrizzék, sikerült-e kiereszteni a futóművet, majd az előírásoknak megfelelően elégette az üzemanyagot, hogy kisebb legyen a gép súlya.

Ezután a hátsó kerekekre tette le a gépet, mielőtt az orrát leengedte, anélkül, hogy bárki megsérült volna a gépen. Az incidens ügyében vizsgálatot indítottak.

Ez volt a második légiközlekedési incidens egy hét alatt: szerdán a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító kisrepülőgépe leszállás közben letért a leszállópályáról és három részre tört a ranguni nemzetközi repülőtéren. Akkor legalább 17 ember megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.