Nagy-Britannia

Szakértő: sok esetben eltért a protokolltól Harry herceg és Meghan hercegnő

A hírek szerint a hercegi pár civil életet fog élni, teljes nevén fogják szólítani a most született gyermeket, sőt az ő királyi felsége titulust sem veszik igénybe.

2019.05.11 13:37ma.hu

Az esküvő után most a gyermekszületés körüli hagyományokon is változtatott Harry herceg és Meghan hercegnő - mondta Ocsenás Katalin protokoll szaktanácsadó az M1 aktuális csatornán szombaton.

A protokolltól eltérően Meghan hercegnő nem kórházban szült, a hercegi pár nem adott ki információt a születés időpontjáról és nem álltak ki a kamerák elé gyermekük megszületése után, hanem két nap elteltével egy Instagram posztban mutatták be a trónörököst.

Ezzel szemben Katalin hercegnő, pár órával a szülés után megmutatta gyermekeit a kameráknak, azonban ők a trónöröklési sorrendben jóval előrébb vannak, mint Harry herceg hétfőn született fia, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, aki a hetedik az utódlási sorrendben - mutatott rá a szakértő. Megjegyezte: a Mountbatten-Windsor nevet minden brit királyi sarj használja 1917 óta.

Mint elmondta, a hírek szerint a hercegi pár civil életet fog élni, teljes nevén fogják szólítani a most született gyermeket, sőt az ő királyi felsége titulust sem veszik igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.