Légiközlekedés

143 emberrel a fedélzetén csúszott a Szent János-folyóba egy repülőgép

Nem tudott megállni a leszállópályán. Szinte csoda, hogy mindenki ép bőrrel megúszta!

2019.05.04 08:59ma.hu

Péntek este 143 fővel a fedélzetén a folyóba csúszott egy, a floridai repülőtéren landolni próbáló utasszállító repülő. A gép fennmaradt a víz tetején. A hírek szerint nem történt tragédia, de 21 embert kórházba kellett szállítani, de senki sem sérült meg veszélyesen.

A Boeing 737-es (nem az a típus, ami az utóbbi időben több balesetet is szenvedett) a Kuba szigetén lévő Guantánamo-öböl amerikai haditengerészeti támaszpontjáról érkezett. A 7 tagú legénységen kívül a 136 utas katonák, családtagjaik, valamint az amerikai védelmi minisztériumnak különböző feladatokat végző emberek voltak.

Mike Conner kapitány, a Jacksonville Naval Air Station parancsnoka szerint egyenesen csoda történt, a sok hozzáértő szakember nélkül sokkal rosszabb is történhetett volna. Azt még nem tudják, hogy az időjárás miatt nem tudott megállni a Jacksonville repülőtér leszállópályáján a gép, és ezért csúszott bele a Szent János-folyóba, vagy esetleg más okozta a balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.