Állatok

2 millió kóbor macskát ölne le az ausztrál kormány

Veszélyt jelentenek az őshonos fajokra.

2019.04.28 08:36ma.hu

Több ezer hektáron szór szét mérgezett kolbászt az ausztrál kormány, hogy így pusztítsák a kóbor macskákat. A tervek szerint mintegy kétmillió elvadult macskát ölnének le 2020-ig - írja az Independent.

Dr. Dave Algar, a méreg kifejlesztője azt mondta, a mérgezett csali kifejezetten ízlik a macskáknak. Miután elfogyasztották, 15 percen belül meghalnak. "Ez az utolsó vacsorájuk."

Az elvadult macskák 20 őshonos emlősállatot pusztítottak ki teljesen, mióta a kontinensre kerültek. A vadon élő macskák 377 millió madarat és 649 millió hüllőt ölnek meg évente az országban.

A terv óriási felháborodást váltott ki, már mintegy 160 ezren aláírták a petíciót, mely a visszavonását követeli. A Deakin egyetem szakértője szerint a macskák amúgy is csak az egyik okai a fajok pusztulásának, a városok terjeszkedése, a fakitermelés és a bányászat ugyanannyira felelőssé tehető.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.