Terror

Merényletek Srí Lankán - Gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Itt a számlaszám.

2019.04.27 17:18MTI

Gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett terrortámadások sérültjei, az áldozatok családtagjai javára és a megrongált templomok helyreállítására - közölte a testület sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

A gyűjtés pünkösdvasárnapig, június 9-ig tart, az adományokat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 11100104-18181490-14000003-as bankszámlaszámára várják - olvasható a közleményben.

Mint írták, a püspökök testülete "megrendülten értesült" a terrorcselekményekről, és "együttérzését fejezi ki" az áldozatok hozzátartozóinak.

Úgy fogalmaztak: "kérjük paptestvéreinket, a híveket és minden jó szándékú embert, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék keresztény testvéreinket és imáikban emlékezzenek meg az áldozatokról és családjaikról".

Hozzátették: külföldről a HU 70 1110 0104 1818 1490 1400 0003 (SWIFT kód: CIBHHUHB) IBAN számra lehet utalni.

A húsvétvasárnap Srí Lanka-i keresztény templomok és szállodák ellen elkövetett robbantásos merényleteknek 253 halálos áldozata és 500 sérültje van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.