Diplomácia

Megkezdődött Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin találkozója Vlagyivosztokban - videó

Először találkozott a két vezető.

2019.04.25 07:25ma.hu

Megkezdődött Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin találkozója Vlagyivosztokban. A hatalmat 2011-ben apjától megörökölt észak-koreai diktátor először találkozik az orosszal, de már két történelmi találkozón is túl van Donald Trumppal.

Kim Dzsongunnak ez az első külföldi útja, amióta újraválasztották idén áprilisban az észak-koreai államtanács élére.

Kim Dzsongun szerdán érkezett meg páncélvonatán Oroszországba, a találkozó első órája négyszemközt zajlott, ezután csatlakoznak a vezetőkhöz a delegációk. Mindenesetre, nem tervezik a felek sem közös dokumentum aláírását, sem közös sajtótájékoztatón való részvételt.

A Vlagyivosztokhoz tartozó Russzki-szigeten lévő egyetemi campusban tartott találkozó után - ahol Kim Dzsongun is megszállt - Putyin rögtön Pekingbe látogat. Hivatalosan az Egy övezet - egy út gazdasági fórumra, de bizonyos, hogy a kínai és azorosz vezető a Kim Dzsongunnal folytatott megbeszéléseket is megvitatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.