Bűnügy

Elege lett Teneriféből, 10 év után újra jelentkezett az osztrák rendőrségnél a szökött rab

Tenerife 'már nem a régi'.

2019.04.23 08:14ma.hu

10 évvel ezelőtt megszökött egy Bécs melletti fegyintézetből egy osztrák férfi. Még fél éve volt hátra a büntetésből, de ezt már nem várta meg, hanem áttelepült Tenerifére.

A most 64 éves férfi szombat este, két bőrönddel a kezében jelentkezett ismét az osztrák rendőrségnél a salzburgurgi pályaudvaron. Bejelentette, hogy tíz évvel ezelőtt megszökött a börtönből és Tenerifére utazott, de most már visszatérne.

Döntését azzal indokolta, hogy Tenerife "már nem a régi", és elég is volt ott annyi idő.

A rendőrségen utánajártak, hogy igaz-e a történet, amit előadott, és tényleg: az illető valóban megszökött 2008 decemberében a Bécstől délre fekvő Schwarzau am Steinfeld-i börtönből, ahol még fél év volt hátra a büntetéséből. Egyelőre nem tudni, hogy miért ítélték el, sem azt, hogyan sikerült megszöknie.

A szökött rabot egyelőre egy fogdában helyezték el Salzburgban. Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják, mert Ausztriában nem számít bűncselekménynek a szökés a börtönből.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.