Terror

Újabb robbanás Srí Lankán egy templomnál - videó

A támadássorozatot még senki nem vállalta magára, így várható volt, hogy még nem ért véget a fenyegetés...

2019.04.22 12:58ma.hu

Hatástalanítás közben robbant fel egy autóba rejtett pokolgép a Srí Lanka-i Szent Antal katolikus templomnál hétfőn. A Guardian helyszíni tudósítója szerint a templom környékén hatalmas pánik tört ki.

Közben újabb, közel 100 robbanószerkezetet találtak egy buszállomáson, Colombóban.

Mint ismeretes, húsvétvasárnap reggel, helyi idő szerint nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. Legalább 290 ember meghalt, és több mint 500-an megsérültek.

A hat támadást szintén a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre.

Magyar áldozat egyelőre nincs. Szállodák és templomok voltak a célpontok, az ország miniszterelnöke szerint vallási szélsőségesek állnak a terrorakció mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.