Terror

Merényletek Srí Lankán - Az Iszlám Állam egykori tagjai lehetnek az elkövetők

A szakértők szerint.

2019.04.22 09:55MTI

Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei állhatnak a vasárnapi merényletsorozat mögött - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában hétfőn.

Véleménye szerint nem a többségi szingalézek és a tamil kisebbség ellentéte okolható a robbantásokért, hiszen a két népcsoport háborúskodása 10 éve véget ért. A lázadó tamilok ráadásul sosem a katolikusokat, hanem inkább a helyi vezetőket vették célba, és egyébként sem tudnának ilyen bonyolult akciót szervezni - tette hozzá.

Gyarmati István megjegyezte, hogy Srí Lankáról többtucatnyian csatlakoztak az Iszlám Államhoz. A merényleteket követő elővigyázatosság nem csupán a hazatérő terroristák miatt indokolt, hanem azért is, mert a támadássorozatot még senki nem vállalta magára, így lehet, hogy még nem ért véget a fenyegetés - fűzte hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.