Tragédia

Felborult egy német turistabusz Madeirán, közel harmincan meghaltak - videó

Egy ház fölött is átrepült, mielőtt megállt volna.

2019.04.17 22:03Ma.hu

Legalább huszonnyolcan életüket vesztették szerda este a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, amikor egy turistabusz eddig tisztázatlan okokból balesetet szenvedett.

A baleset Caniço városában történt, nem messze a Quinta Splendida szállodától, sajtóértesülések szerint ötven német turista utazott a buszon. A sofőr egy kanyar előtt vesztette el az uralmat a jármű fölött, ami így lesodródott az útról és egy ház fölött is átrepült, mielőtt megállt volna. Az első beszámolók szerint a domboldalon végig testek hevernek. A mentésről videó is készült.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint a balesetben huszonnyolcan haltak meg, 11 férfi és 17 nő, de elképzelhető, hogy ennél is több áldozat lesz majd. A Lusa portugál hírügynökség azt írja, hogy Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök még ma Madeirára utazik a tragédia miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.