Tűzvész

Rengeteg szívet és röhögő fejet kapott a Notre-Dame pusztulása - videó

Míg a világ döbbenten figyelte az eseményeket, addig a drámai tűzvész egyesek számára vicces esemény volt a videó tanúsága szerint.

2019.04.17 19:43ma.hu

Kigyulladt és órákon keresztül lángolt a párizsi Notre-Dame-székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján. Az épület huszártornya összeomlott, a teljes tetőszerkezet odaveszett. Ez már önmagában is tragédia, pláne ha számításba vesszük Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma a Párizsi főegyházmegye főszékesegyháza. Alapkövét 1163-ban, Párizsban fektette le III. Sándor pápa, ezután 157 évig, 1320-ig építették. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, ám 1845 és 1878 között az eredeti terveknek megfelelően újjáépítették. Úgy látszik, a történelem ismétli önmagát.

Mint arról már korábban beszámoltunk, felkerült a közösségi oldalakra néhány fotó, amin egyesek nevetnek, amíg a tömeg imával próbálta támogatni a tűzoltókat.

Most pedig napvilágot látott egy videó, amin állítólag azt látni, ahogy a tűzvész jeleneteit több százan kedvelik szivecskézik vagy éppen kinevetik.

A videó olyan nagy felháborodást váltott ki, hogy nem lehet kommentelni, és csak a YouTube-on tekinthető meg - kattintson kétszer is a videóra


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.