Peru

Belehalt sérülésébe a volt perui elnök

Alan García főbe lőtte magát, mikor a rendőrök őrizetbe akarták venni.

2019.04.17 18:30ma.hu

Belehalt sebesülésébe Alan García volt perui elnök, aki szerdán főbe lőtte magát limai otthonában, amikor a rendőrség éppen őrizetbe akarta venni az Odebrecht brazil építőipari vállalatot érintő korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt.

A 69 éves volt perui államfő helyi idő szerint szerda reggel halt meg műtét közben a perui főváros egyik kórházában.

Az Odebrecht építőipari óriás a főszereplője a Brazíliában Lava Jato (Autómosó) fedőnéven zajló vizsgálatnak, amely kiterjedt Latin-Amerika szinte egészére, és amely ügyészek szerint a valaha feltárt legkiterjedtebb politikusi korrupciós botrány. 2016-ban az Odebrecht beismerte, hogy a megelőző évtizedben 788 millió dollárnyi kenőpénzt fizetett ki tucatnyi országban építési projektek kivitelezésének elnyerése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.