Tragédia

Megölte gazdáját egy háziállatként tartott szarvas Ausztráliában

A férfi feleségét pedig súlyosan megsebesítette.

2019.04.17 16:58ma.hu

A hatóságok szerint szerdán több év után történt újra szarvastámadás Ausztráliában, amikor egy háziállatként tartott szarvas megölte a gazdáját, annak feleségét pedig súlyosan megsebesítette.

A gímszarvas (Cervus elaphus) és a vapiti (Cervus canadensis) keresztezéséből létrejött állat akkor rontott rá a férfire, mikor az belépett a körülkerített területére, vélhetően azért, mert jelenleg párzási időszak van, amikor az állatok kiszámíthatatlanok. David Voss, az ausztrál szarvasvadászok szövetségének egy tagja elmondta, hogy a szarvasok általában elfutnak, ha közeledő embert látnak, de ennek a szarvasnak nem volt hova futnia, így ehelyett inkább támadott.

A férfinek aztán a felesége is megpróbált segíteni, de a feldúlt állat őt is súlyosan megsebesítette, a helyzetet pedig csak az oldotta meg, hogy a kiérkező rendőrök lelőtték a szarvast. A férfi a helyszínen életét vesztette, a nőt mentőhelikopterrel szállították egy melbourne-i kórházba, ahol állapotát kritikusnak értékelték.

A szarvasok a 19. században kerültek Ausztráliába, de olyan jól érezték magukat az országban, hogy mostanra a macskákhoz hasonlóan kártékony állatokként tartják őket számon. Viktória államban hatósági becslések szerint egymillió szarvas él vadon. Ennek ellenére a 2017-et megelőző kilenc évben nem történt halálos kimenetelű, bejegyzett szarvastámadás, viszont 77 haláleset köthető tehenekhez és lovakhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.