Peru

Meglőtte magát a volt perui elnök, amikor le akarták tartóztatni

Alan García sürgősségi műtéten esett át, állapota válságos.

2019.04.17 16:29ma.hu

Meglőtte magát szerdán limai otthonában Alan García volt perui elnök, akit a rendőrség éppen őrizetbe akart venni az Odebrecht brazil építőipari vállalatot érintő korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt - jelentette a perui média.

Garcíát, aki 1985-től 1990-ig és 2006-tól 2011-ig volt Peru elnöke, a Casimiro Ulloa de Lima nevű fővárosi kórházba szállította a rendőrség. Az América nevű helyi televíziós csatorna szerint a volt államfő sürgősségi műtéten esett át, állapota válságos.

Az Odebrecht építőipari óriás a főszereplője a Brazíliában Lava Jato (Autómosó) fedőnéven zajló, kiterjedt vizsgálatnak, amely végigsöpört Latin-Amerikán, és amely amerikai ügyészek szerint a valaha feltárt legkiterjedtebb politikusi korrupciós botrány. 2016-ban az Odebrecht beismerte, hogy a megelőző évtizedben 788 millió dollárnyi kenőpénzt fizetett ki tucatnyi országban építési projektek kivitelezésének elnyerése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.