Légi baleset

Lezuhant egy kisrepülő a Mount Everestnél

Felszállás közben lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében vasárnap, ketten meghaltak és hárman megsérültek a balesetben.

2019.04.14 09:32ma.hu

A kisrepülő egy helikopter-felszállóhelyen tartózkodó helikopternek ütközött neki a luklai repülőtéren - tette hozzá Uttam Radzs Szubedi rendőrségi szóvivő. A másodpilóta és egy rendőrtiszt életét vesztette, a pilóta, egy másik rendőr és a helikopter vezetője megsérült. Mindannyian nepáli állampolgárok.

A rendőrök a helyszínen állomásozó turistarendőrséghez tartoztak.

A hegymászószezon során külföldiek százai vágnak neki a 8848 méteres Mount Everest meghódításának.

A csúcsot először két férfi, az új-zélandi Edmund Percival Hillary és a nepáli Tendzing Norgaj mászta meg. Róluk nevezték el a kelet-nepáli Luklában, a tengerszint felett 2843 méterrel található Tendzing-Hillary repülőteret, amely a világ legveszélyesebb légikikötőinek egyike. A reptér - 520 méteres hossza miatt - csak kis repülőgépek fogadására alkalmas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.