Szakértő

Valószínűleg a szociáldemokraták nyerik a finnországi választásokat

A kampány fontos témája a migráció, mivel az országban 380 ezer menekült él.

2019.04.13 20:30MTI

Valószínűleg a Szociáldemokrata Párt nyeri meg a vasárnapi parlamenti választást Finnországban - mondta Kis-Benedek József szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Nyitott kérdésnek nevezte, hogy kivel kötnek majd koalíciót a szociáldemokraták.

Finnországban óriási probléma a társadalom öregedése, így különösen fontossá váltak a szociális reformok - tette hozzá Kis-Benedek József, megemlítve, hogy végrehajtásuk kudarca miatt mondott le márciusban a centrumpárti Juha Sipilä vezette kabinet, és ügyvivő kormányként maradt a helyén.

A biztonságpolitikai szakértő kiemelte: a finn választási kampány fontos témája a migráció, mivel az országban 380 ezer menekült él. Az utóbbi időben megjelentek az afrikai bevándorlók is, akik nem tudnak beilleszkedni - tette hozzá.

Kis-Benedek József szerint a választásokon induló pártok közül a Finnek Pártjának (korábbi nevükön Igazi Finnek) van a leghatározottabb elképzelése arról, hogy az új kormánynak milyen intézkedéseket kellene tennie a migrációval összefüggésben. Azt hirdeti, hogy a menekültek vegyék fel a befogadó ország szokásait, és éljenek finnként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.