Oroszország

Hazaárulás miatt hat évre ítéltek egy volt FSZB-tisztet Moszkvában

Az FSZB-sek kettős játékot játszottak, és CIA-s kapcsolataikat színlelt külföldi beszervezői tevékenységgel álcázták.

2019.04.10 17:38ma.hu
hirdetés

Hatévi fegyházbüntetésre ítélte és megfosztotta őrnagyi rendfokozatától Dmitrij Dokucsejevet, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) információbiztonsági központjának volt helyettes vezetőjét szerdán a moszkvai körzeti katonai bíróság.

Ugyanebben az ügyben február 26-án Dokucsev volt főnökét, Szergej Mihajlovot, a szakszolgálat információbiztonsági központjának volt parancsnokát 22, Ruszlan Sztojanovot, a Kaspersky Lab kiberbiztonsági szoftvergyáró cég komputeres incidenseket kivizsgáló osztályának volt vezetőjét pedig 14 évi fegyházra ítélték ugyancsak hazaárulás és az amerikai Központi Hírszerző ügynökséggel való együttműködés címén.

A zárt ajtók mögött tárgyalt ügyről az Interfax hírügynökség egy névtelen informátorra hivatkozva azt írta, hogy az FSZB-sek kettős játékot játszottak, és CIA-s kapcsolataikat színlelt külföldi beszervezői tevékenységgel álcázták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.