Állati

Akkora kígyót fogtak Floridában, amekkora egy szarvast is lenyelhetett volna

Az állatban 73 fejlődőben lévő tojást találtak.

2019.04.08 18:29ma.hu

Egy több mint ötméteres pitont fogtak a floridai Big Cypress természetvédelmi területen, ez a Dél-Floridában valaha is talált egyik legnagyobb óriáskígyó. Az 5,2 méteres és 64 kilós szalagos tigrispiton olyan nagy, hogy akár egy szarvast is képes lenyelni - közölték a vadőrök.

A nemzeti park emberei szokatlan módszerrel bukkantak a gigantikus hüllőre: jeladót szereltek hímekre, amelyek elvezették őket a párzásra kész hatalmas nőstény pitonhoz. Az állatban 73 fejlődőben lévő tojást találtak.

A szalagos tigrispiton betolakodó faj Floridában, ahol természetes ellenség híján szinte megállíthatatlanul szaporodik a mocsárban. A számukra vonatkozó becslések 30 ezertől 300 ezerig terjednek. Az első példányokat 1980-ban észlelték, a szövetségi kormány 2012-ben betiltotta a faj bevitelét az Egyesült Államokba, mert veszélyt jelent az őshonos állatokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.