Durva

Több mint 750 madárpókot találtak süteményes dobozokban a manilai reptéren

A hatóságok 310 ezer Fülöp-szigeteki pesóra (1,7 millió forint) becsülik a szokatlan szállítmány értékét.

2019.04.04 08:35ma.hu

Több mint 750 élő madárpókot foglaltak le a vámőrök hétfőn a Fülöp-szigeteki fővárosban, Manilában. A pókokkal teli, szépen csomagolt süteményes és zabkásás dobozok Lengyelországból érkeztek. Az eset a manilai nemzetközi repülőtér közelében történt.

A vámhivatal emberei 757 pókot foglaltak le a légikikötő szomszédságában lévő csomagfelvételi központban. Később letartóztattak egy Fülöp-szigeteki férfit, aki megpróbálta átvenni az általa gyűjtői daraboknak nevezett pókokat.

A fiatal tarantulák nagy része apró, lyukacsos műanyag fiolákban voltak, míg a nagyobb példányokat átlátszó műanyag tárolókba rejtették.

A hatóságok 310 ezer Fülöp-szigeteki pesóra (1,7 millió forint) becsülik a szokatlan szállítmány értékét.

A Fülöp-szigeteki vadvédelmi törvények tiltják a pókrajongók körében népszerű háziállatnak számító madárpókfélék engedély nélküli kereskedelmét, gyűjtését és birtoklását.

A súlyos pénzbírságok és börtönbüntetések ellenére a reptéri vámőrök több száz állatot, köztük gekkókat, leguánokat, kaméleonokat és szakállas agámákat foglaltak le Manilában tavaly óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.