Légiközlekedés

Érvényben maradhat a Wizz Air poggyászszabályzata

Az olasz bírósági ítélet szerint.

2019.04.03 08:00MTI

Az olasz regionális bíróság továbbra is engedélyezi a Wizz Airnek poggyászszabályzata alkalmazását, miután a testület érvénytelenítette az olasz versenyhatóság korábbi döntését - közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek: az olasz versenyjogi hatóság februárban nem jogerős határozatában felfüggesztette a Wizz Air poggyászszabályzatát és 1 millió eurós bírságot szabott ki, mivel álláspontja szerint a szabályozás nem átlátható és nem biztosít megfelelő jogokat az utasoknak. A bíróság döntésével ezt a határozatot érvénytelenné nyilvánította.

A magyar kötődésű diszkont légitársaság MTI-hez eljuttatott közleményében üdvözölte a regionális bíróság döntését. Hozzátették: szabályzatuk garantálja, hogy minden utas ingyen felvihessen a fedélzetre egy kézipoggyászt, de lehetőséget is biztosít arra, ha valaki egyéni igényei szerint több csomaggal akar utazni. A légitársaság tapasztalatai szerint ezzel gyorsabbá és kényelmesebbé vált a beszállás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.