Veszteség

Három orosz katona halt meg Szíriában

Terrorista támadás érte őket.

2019.03.25 20:42ma.hu

Három orosz katona életét vesztette Szíriában, amikor február végén terrorista támadás érte őket - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a támadókat azonosították, és az incidensért felelős csoport több mint 30 fegyveresét megsemmisítették. Az akcióban az orosz légerő gépei és kommandósok vettek részt.

A három orosz katonán Deir-ez-Zór tartományban, lesből ütöttek rajta, amikor humanitárius segély kiszállítása után gépjárművükkel éppen a támaszpontjukra tértek vissza. Az összecsapás után a katonáknak nyoma veszett.

A moszkvai minisztérium közölte, hogy a három katona eltűnése után a felkutatásukra irányuló erőfeszítések folyamatosak volt, a szíriai biztonsági szervekkel együttműködve és "más csatornákon" keresztül. A katonák holttestét megtalálták és Oroszországba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.