Állatcsempészet

Begyógyszerezett orángutánt találtak egy orosz turista bőröndjében

Akár öt évet is kaphat.

2019.03.23 14:54ma.hu

Letartóztattak egy orosz turistát Balin, miután egy elkábított orángutánt találtak a bőröndjében. Anrei Zhestkov a biztonsági kapunál bukott le pénteken. A reptéri biztonsági szolgálat emberei kinyittatták vele a csomagját, ekkor találták meg az állatot.

Az állatnak valószínűleg gyógyszereket adtak be, amiktől elaludt. Tablettákat is találtak a férfinál.

Zhestkov felkészülten indult útnak, bébitápszert és takarót is csomagolt az orángután számára. Két élő gekkót és öt gyíkot is találtak nála.

Az orángután védett állat, világszerte mindössze 100 ezer maradt belőle.

A férfi , aki egyébként háziállatként akarta tartani az orángutánt, akár öt év börtönt is kaphat, emellett hétezer dollárt kell fizetnie a csempészési kísérletért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.